Salzburg

Heb ik een digitaal vignet voor Salzburg nodig?

Salzburg is een bestemming in de deelstaat Salzburgerland in Oostenrijk. Andere grote steden en wintersportgebieden zoals Flachau, Hallstatt en Saalbach bevinden zich tevens in dit noordelijke gedeelte van Oostenrijk. Veel mensen denken bij dit gebied uitsluitend aan de wintersportmogelijkheden en de après-ski. Wat veel mensen niet weten, is dat er daarbuiten ook nog veel te ontdekken valt. Gaat u een weekend skiën of gaat u voor een stedentrip naar Salzburg? Dan is het belangrijk niet te vergeten een digitaal vignet voor Salzburg te kopen. Uw kenteken wordt genoteerd in de database van Oostenrijk. Zo hoeft u bij de tolpoortjes niet in de lange rij aan te sluiten, maar kunt u doorrijden. Het kopen van een milieuvignet voor Oostenrijk kan gemakkelijk en snel online.

digitaal vignet voor Salzburg

Bezienswaardigheden Salzburg

De regio waarin Salzburg zich bevindt biedt tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Salzburg is de hoofdstad van het gebied Salzburgerland en biedt bezoekers de kans te genieten van unieke uitzichten, vele culturele bezienswaardigheden en veel actie in de natuur. Hieronder leest u wat er te doen en te zien is in Salzburg en omgeving.

Rodelbaan

De rodelbaan, met de naam Smaragdbahn, in Neukirchen en Bamberg heeft een lengte van bijna 14 kilometer. De hele rit duurt zo’n half uur tot uur. Na de avontuurlijke rit komt u aan in het dal. Daar kunt u genieten van verschillende warme dranken. ‘s Avonds is de baan mooi verlicht. Voor gezinnen met kinderen zijn er ook kortere banen beschikbaar.

Huis van Mozart

Voor de cultuurliefhebber, is het mogelijk een bezoek te brengen aan het huis van Mozart. De bekende componist werd in 1756 in het huis aan de Getreidegasse geboren. Tegenwoordig is zijn geboortehuis ingericht als museum. Het museum is ingericht met meubilair en voorwerpen uit zijn geboortetijd. Tevens zijn er een aantal authentieke muziekinstrumenten en schilderijen van Mozart te bewonderen in het gebouw. Daarnaast worden er ook met enige regelmaat tentoonstellingen met Wolfgang Amadeus Mozart in de hoofdrol georganiseerd.

Slot Hellbrunn

In de omgeving van het Rome van het Noorden (Salzburg) is nog veel meer aan cultureel erfgoed te bezoeken. Een rondleiding of wandeling door slot Hellbrunn ten zuiden van de stad mag niet ontbreken. Het slot beschikt over een grote tuin, een waterspektakel en ook de dierentuin is onderdeel van ‘Schloss Hellbrunn’. Voor veel mensen zijn er verscheidene herkenningspunten in het park. Zo zijn er verschillende scènes van de film Sound of Music opgenomen.

Hangar 7

Hangar 7 is de plek bij uitstek voor liefhebbers van gemotoriseerde voertuigen. Zo herbergt het gebouw de bekende ‘Flying Bulls’ vliegtuigvloot en de Red Bull Formule 1 auto’s. Gedurende het jaar kunt u tevens genieten van verschillende kunsttentoonstellingen. In het gebouw bevindt zich een restaurant en lounge, waar u kunt genieten van een hapje en drankje.

Eagles Nest

Het Eagles Nest bevindt zich op de Obersalzberg met een schitterend uitzicht over het dal. Oorspronkelijk werd het gebouw ontworpen door de nationaal socialisten als cadeau voor Hitler op zijn 50e verjaardag. Hedendaags heeft er zich in het gebouw een restaurant gevestigd. Uiteten in het restaurant is al een beleving op zich. Het is niet mogelijk om met een eigen auto naar de top te rijden. Er rijden bussen naar de Kehlstein parkeerplaats. Vanaf daar kunt u lopend naar de top van de berg of gebruik maken van de tunnel en speciale lift. Deze lift brengt u in 41 seconden naar de top van de Obersalzberg en het Kehlsteinhaus (Eagles Nest).

Hohe Tauern National Park

Het nationaal park Hohe Tauern is een park om u tegen te zeggen. Het biedt plaats aan de Großglocknerberg, de Krimmler watervallen en Pasterzengletsjer. De watervallen zijn zelfs de hoogste watervallen van heel Europa. Adembenemende natuur en uitzichten zijn in dit park gegarandeerd. Een uitstekende bestemming voor een mooie wandeling of dag mountainbiken. Ook zijn er in het park verschillende zwemmeren, waar u een frisse duik kunt nemen.

Wintersport Salzburgerland

Bekende ski- en snowboard gebieden Flachau, Hallstatt en Saalbach kan je vinden in Salzburgerland. Houdt er rekening mee dat voor sommige wegen extra traject-tol betaald dient te worden. Daarvoor kunt u voor vertrek online een digitaal tol-ticket kopen.