Innsbruck

Heb ik een digitaal vignet voor Innsbruck nodig?

Innsbruck bevindt zich in de deelstaat Tirol in Oostenrijk. Grote steden als Kufstein en Ischgl bevinden zich ook in dit gedeelte van Oostenrijk.  Al jaren staat dit gebied bekend om haar grote verscheidenheid aan wintersportmogelijkheden en adembenemende natuur. Bent u van plan om op wintersport te gaan of de regio te ontdekken met de auto? Vergeet dan niet digitaal vignet voor Innsbruck  te kopen. Dit digitale vignet is verplicht voor gebruik van de wegen in Oostenrijk. Door elektronische registratie van uw kentekenplaat, kunt u bij de tolpoortjes in een aparte rij doorrijden. Het voor vertrek aanschaffen van een milieuvignet voor Oostenrijk bespaart u daarmee ook veel tijd en moeite.

Bezienswaardigheden Innsbruck

Innsbruck en omgeving biedt tal van bezienswaardigheden. Innsbruck is de hoofdstad van de regio Tirol en beschikt over prachtige natuur, musea, architectuur en activiteiten voor jong en oud. Lees hieronder welke hotspots u zeker niet mag missen gedurende uw autoreis naar het wintersportwalhalla van Oostenrijk.

Innsbruck

Liefhebbers van historie en architectuur, zijn in deze stad aan het goede adres. Naast het architectuurcentrum ‘aut. Architectur und Tirol’, vindt u in Innsbruck tevens het klokkenmuseum Grassmayr en het Museum im Zeughaus voor kunstgeschiedenis uit de regio. Ook de Hofkirche kerk en een bezoek aan slot Ambras mogen niet ontbreken wanneer u een dagje of weekend in Innsbruck verblijft.

Berginselschans

Sportfanaten kunnen hun hart ophalen bij de Berginselschans. De schans werd vernieuwd in 2002 en opengesteld voor toeristen. Via een kabelbaan kunnen bezoekers naar boven om de schans te bekijken. Tevens biedt het panorama terras en het restaurant boven, bezoekers een adembenemend uitzicht over de stad en de omgeving van Innsbruck.

Highline179

Voor wie op zoek is naar adrenaline, mag een bezoek aan Highline179 zeker niet ontbreken. Middenin in het landschap van Tirol vindt u de 114 meter hoge hangbrug. De brug biedt een panorama uitzicht over het uitgestrekte landschap en reusachtige bergen op de achtergrond. De brug bevindt zich in natuurpark Reutte, waar het tevens mogelijk is een bezoek te brengen aan de burcht en bijbehorende museum. Het natuurpark bevindt zich op zo’n 1,5 uur rijden vanaf Innsbruck.

Kufstein

Kufstein is een kleine stad met grote historische waarde. De Römerhofgasse laan is een straat met historische huisjes, winkels en gezellig café’s en restaurants. Tevens is het mogelijk om met de kabelbaan vanuit het centrum van de stad een bezoek te brengen aan het verdedigingsbolwerk Kufstein bovenop de berg / heuvel.

Kaunertaler Gletscherstraße

De Kaunertaler Gletscherstraße is een bergweg door de Alpen. Langs de weg vindt u 29 verschillende uitkijkpunten, die u een adembenemend uitzicht bieden over onder andere de Fernergarten en de Weißsee (een meer). Ook kunt u met de Karlesjochbahn een uitstapje maken naar boven. De kabelbaan brengt u naar een 3000 meter hoog uitkijkpunt over het gebied.

Gaislachkogel

De Gaislachkogel is een bergtop in de Alpen van Oostenrijk. In 2015 bracht James Bond acteur Daniel Craig voor opnames een bezoekje aan dit gebied. Dit bezoek heeft er toe geleid dat er nu een ondergrondse tentoonstelling ten ere van het 007 personage gevestigd is.

Hohe Tauern

In het natuurgebied Hoge Tauern vindt u onder andere de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner berg. Tevens vindt u er de hoogste watervallen van heel Europa, de Krimmler watervallen. Voor wandelaars en hikers is het natuurpark een ideale plek voor een dagje (of meer) ertussenuit.

Wintersport Tirol

Bekende wintersportgebieden zoals Innsbruck, Ischgl en en Kitzbühel bevinden zich in Tirol. Voor een bezoek aan deze ski- en snowboard gebieden kan het zijn dat u rijdt via de A9. Op dit traject dient u naast het vignet extra tol te betalen. Dit kan nu ook door middel van een digitaal tol-ticket. Ditzelfde geldt wanneer u vanaf Zuid-Tirol (Italië) Oostenrijk binnenrijdt vanaf de A13.