Digitaal vignet Oostenrijk aanvragen

Nu Aanvragen

Klikt u op de button “Nu aanvragen” om direct het aanvraagproces voor een Oostenrijk vignet te starten. Uw vignet wordt binnen 1-2 uur digitaal geleverd door Asfinag. Er is een 10-dagen, 2-maanden en jaarvignet beschikbaar.


Eenvoudig besteld Snel en eenvoudig in het Nederlands bestellen
Snel geleverd Binnen 1-2 uur digitaal geleverd door Asfinag
Makkelijk betalen Eenvoudig betalen met iDeal, Bancontact of Creditcard.

Vignet Oostenrijk kopen

Reist u binnenkort naar Oostenrijk? Koop dan met behulp van onze dienst voor vertrek het officiële digitale vignet. Het vignet wordt geleverd door Asfinag. Door het invullen van het bestelformulier ontvangen wij alle benodigde gegevens voor het aanvragen van uw vignet voor Oostenrijk bij Asfinag. Uw bestelling wordt automatisch verwerkt en u krijgt binnen 1-2 uur een e-mail toegestuurd van Asfinag met daarin uw aankoopbewijs. Hiermee kunt u met een gerust hart Oostenrijk binnenrijden.

Wat is een digitaal vignet Oostenrijk?

Sinds 2017 is het mogelijk om met een digitaal vignet gebruik te maken van de snelwegen in Oostenrijk. In voorgaande jaren werd er gebruik gemaakt van een plakvignet die op de voorruit van het voertuig geplakt moest worden. Een digitaal vignet toont aan dat u voor uw voertuig wegenbelasting heeft betaald. Dit vignet is verplicht voor alle bestuurders van gemotoriseerde voertuigen onder de 3500 kg. Bestuurders van voertuigen boven de 3,5 ton kunnen een Go-Box aanschaffen.

Bij de aanvraag van uw digitale vignet voor Oostenrijk wordt het kenteken van uw auto geregistreerd in de database van Oostenrijk. Dit doet Asfinag, de officiële instantie die het vignet aan u verstrekt. Bij controle kan zo worden ingezien of u het digitale vignet heeft aangevraagd. Het is mogelijk om een vignet voor 10 dagen, 2 maanden of een jaar aan te schaffen. U kunt op de door u gekozen data Oostenrijk binnenrijden.

Waar heb ik een vignet Oostenrijk nodig?

U heeft een digitaal vignet nodig wanneer u gebruik maakt van de snelwegen in Oostenrijk. Daarnaast wordt er voor verschillende trajecten verspreid door Oostenrijk apart tol geheven. Ook dit ticket wordt digitaal aan uw kenteken gekoppeld. Het voordeel hiervan is dat u de lange rijen bij de tolpoortjes kunt overslaan en in een aparte rij kunt doorrijden. Traject-tol wordt geïnd op de volgende trajecten: Bosrucktunnel (A9), Karawankentunnel (A11), Gleinalmtunnel (A9), Brenner autobahn – Insbrück Sud (A13), Tauerntunnel (A10), Katschbergtunnel (A10), Arlbergtunnel (S16).

Veiligheidsproducten

Voor een reis naar Oostenrijk met de auto of camper heeft u naast een digitaal vignet ook nog andere veiligheidsproducten nodig. Zo is een veiligheidshesje (1 per persoon), een verbanddoos en gevarendriehoek verplicht. Het is daarnaast belangrijk om te controleren of er voor andere landen andere veiligheidsproducten nodig zijn. Op tolvignetten.nl kunt u alle benodigde veiligheidsproducten aanschaffen voor uw reis naar of door Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Zwitserland, Slowakije, Tsjechië en Roemenië.

Levertijd & kosten vignet Oostenrijk

Een digitaal vignet Oostenrijk bestellen? Dat kan eenvoudig en snel online. Binnen 1 – 2 uur ontvangt u het aankoopbewijs van uw vignet in uw mailbox, direct geleverd aan u door Asfinag. U ontvangt geen fysieke sticker meer die u op uw voorruit dient te plakken. Het vignet kunt u eenvoudig betalen met iDeal (NL), Bancontact (BE) of Creditcard.

Vignet Prijs Asfinag Bemiddelingskosten Totaalprijs
10-dagen vignet€ 9,60€ 8,35€ 17,95
2-maanden vignet€ 28,20€ 9,75€ 37,95
Jaarvignet€ 93,80€ 6,15€ 99,95
 • Vignet: 10-dagen vignet
  Prijs Asfinag: € 9,60
  Bemiddelingskosten: € 8,35
  Totaalprijs: € 17,95
 • Vignet: 2-maanden vignet
  Prijs Asfinag: € 28,20
  Bemiddelingskosten: € 9,75
  Totaalprijs: € 37,95
 • Vignet: Jaarvignet
  Prijs Asfinag: € 93,80
  Bemiddelingskosten: € 6,15
  Totaalprijs: € 99,95

Bovenstaande prijzen zijn inclusief toepasselijke BTW.

Vignet Oostenrijk Aanvragen

Vraag nu uw vignet voor Oostenrijk aan. Vaak al binnen twee uur geleverd!

Coronavirus: met de auto naar Oostenrijk reizen

Zowel in de winter als ook in de zomer is Oostenrijk een geliefde bestemming voor vakantiegangers. Ieder jaar bezoeken dan ook reizigers uit verschillende landen Oostenrijk. Door het coronavirus kwam hier abrupt een einde aan. De Oostenrijkse regering heeft rigoureuze maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Sinds december 2021 zijn er wederom strengere inreisbeperkingen ingesteld. Dit kan tot onduidelijkheid leiden. Wat is er op het gebied van reizen nu wel en niet toegestaan? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Winterbanden vanaf vandaag weer verplicht!

Het is weer november en dat betekend dat het in heel Oostenrijk weer verplicht is om winterbanden onder je auto te hebben. Deze plicht geldt tussen 1 november en 15 april.